ALEXANDER MANUILOFF la Cluj

Înscrierile la atelierul scriitorului bulgar Alexander Manuiloff au început. Până în 31 august ora 23.59 cei interesați să dezvolte un scenariu de performance pot completa formularul de înscriere pe site-ul focusatelier.ro. Atelierul „Fear And Love In Cluj” se va desfășura între 09 și 22 septembrie 2017 la Reactor de creație și experiment în cadrul platformei Focus Atelier 360°, organizată de Asociația Reciproca. Participarea este gratuită iar limba de desfășurare a atelierului este engleza (scris și vorbit).

„ <Frică și Iubire în Cluj> este un atelier care explorează povești (personale și politice) din trecutul și prezentul României și Bulgariei. Scopul meu este să facilitez un proces creativ și nu să învăț pe cineva o tehnică anume. Nimeni nu va preda lecții nimănui. Va fi un spațiu comun în care se va colabora si se va crea împreună.”, a declarat invitatul Focus Atelier, Alexander Manuiloff.

În cadrul celor 14 întâlniri, participanții vor explora principalele probleme politice și sociale din Bulgaria și România, văzute prin emoțiile personale. Cele două emoții umane principale: frica și iubirea vor sta la baza scenariilor finale, prezentate public în data de 24 septembrie, ora 17.00. Tot atunci va exista și o discuție deschisă cu publicul despre metodele de lucru abordate de scriitorul invitat.

Alexander Manuiloff este scriitor bulgar ale cărui piese de teatru și proiecte dramaturgice au fost montate pe trei continente și prezentate la cele mai importante festivaluri de teatru din Europa. Manuiloff este scenaristul a multor filme premiate care au făcut înconjurul lumii. A primit The Bulgarian Writers’ Guild Award în 2005 pentru cel mai bun roman la debut, „Film”. Lucrările sale sunt publicate în Bulgaria, Germania, SUA. Ca jurnalist primește  recunoașterea oficială din partea Association of European Journalists (Asociația Jurnaliștilor Europeni). Obține burse la Universitatea din Praga; Fundația americană TFAS; Institutul Goethe München și Das Deutsch-Amerikanische Institut Heidelberg. Selectat ca unul dintre puținii bursieri străini ai festivalului de teatru german Theatretreffen 2014, Alexander este primul scriitor bulgar prezent cu un text-performance la forumul de teatru de top al Berlinului. Manuiloff face parte în 2012 din programul Drama League, New York. În multe dintre proiectele sale, el lucrează împreună cu alți artiști / autori.

Atelierul „Fear and Love In Cluj” face parte din Focus Atelier 360°, ediția a IIIa a platformei Focus Atelier, proiect al Asociației Reciproca. Detalii despre întregul program Focus Atelier 360° se pot găsi pe site-ul focusatelier.ro. Pentru orice informații organizatorii pot fi găsiți la adresa de mail asociatia.reciproca@gmail.

Search