Sala Polivalenta a Clujului – un proiect de 15 milioane de euro

Lucrarile pentru noua sala polivalenta din Cluj-Napoca au inceput in luna mai 2011 si ar fi urmat sa fie finalizate in septembrie 2012, dar au fost sistate, in luna martie 2012, iar spre finele acestui an urmeaza sa fie data in folosinta.  

Cu o capacitate de 7.000 de locuri, sala va avea cateva imbunatatiri fata de proiectul initial, printre care „videobox” central pentru afisaj si pardoseala demontabila, a declarat primarul Clujului, Emil Boc.   

„Sala Polivalenta a intrat in linie dreapta pentru licitatie. Valoarea totala a proiectului este de 15 milioane de euro, dar 60% a fost deja platit. Urmeaza ca restul sa fie licitat. Va fi o sala moderna, cu fatada de policarbonat, cu lumini de ultima generatie, cu panouri solare, cu panouri fotovoltaice, pentru ca intretinerea sa fie mai putin costisitoare”, a spus Emil Boc.  

Sistemul de management al Salii Polivalente va fi unul profesionist. „De pe acum lucrez la sistemul de management al salii. De acum pregatim omul care sa se ocupe sau echipa. Inca nu am luat o decizie, daca vom da sala unei firme sa managerieze totul prin licitatie sau vom fixa un management performant, care sa vada toate salile de profil din Uniunea Europeana, pentru ca in momentul in care dam sala in folosinta sa nu ne gandim ce facem aici, ci sa avem deja programul de evenimente, de publicitate pe o buna perioada de timp. Vom atrage concerte internationale, competitii spotive si alte evenimente”, a mai spus Emil Boc.  

Actuala Sala a Sporturilor „Horia Demian” nu va fi abandonata, urmand sa joace un rol important in activitatea cluburilor clujene. 

Sursa: www.stiridecluj.ro    

Search