Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Expozitie Corps enlacés de Emilie Brain

25 IAN JOI
-
14 FEB MIE
2018

poster Expozitie Corps enlacés de Emilie Brain Cluj

25 ian - 14 februarie, La Cave - Institutul francez Cluj
Vernisaj 25 ianuarie ora 18.30 
Program de vizitare: de luni până vineri orele 10-17

[RO] [version en français en bas]
În contextul evenimentului mondial NOAPTEA IDEILOR – Imaginația la putere (LA NUIT DES IDÉES - l'Imagination au pouvoir) organizat pentru prima dată și la Cluj-Napoca joi 25 ianuarie, Institut Français de Cluj vă invită la vernisajul expoziției "Corps enlacés" de Emilie Brain la ora 18.30 în La Cave, Institut Français de Cluj. Vernisajul va fi urmat de o discuție în jurul a două subiecte propuse: „Ce a rămas după mai '68 ?” și „ Digitalul ne transformă în cetățeni mai buni?„ la InsomniaCafe de la ora 20.

Emilie Brain este o tânără artistă franceză de 21 de ani, care tocmai a petrecut un semestru prin programul Erasmus la Universitatea de Artă și Design din Cluj. După o formare în ceramică, ea este în prezent studentă în ultimul an la arte plastice. Lucrează în special cu fotografia, dar și cu video și performance-ul. Creațiile sale sunt orientate către estetica corpului și a mișcărilor sale, detașând nuditatea de sexualitate. Seria „Corps enlacés" sau „Hold on to me" prezintă două corpuri care se îndepărtează și se apropie unul de celălalt până la contopire, perturbând spectatorul care poate pierde reperele celor două corpuri. 

"Într-un anumit sens, corpul este deseori utilizat ca obiect sexual, iar nuditatea sa este privită rău de societate. Pentru mine însă este un instrument care ne permite să observăm frumusețea unei lumi, a unei alte lumi. Fără țesături, fără marcaje sociale. Pot să creez o legătură între creația mea și evenimentele din mai 1968 din Franța prin intermediul revoluției sexuale, care a fost și o revoluție a eliberării corpului. Un eveniment marcant care, după părerea mea, a schimbat percepția asupra corpului pentru generațiile următoare." Emilie Brain

[FR]
Dans le contexte de LA NUIT DES IDÉES - l'Imagination au pouvoir - organisée pour la premiere fois à Cluj-Napoca le jeudi 25 janvier, l'Institut français vous invite au vernissage de l'exposition "Corps enlacés" d'Emilie Brain à 18h30 à la Cave de Institut Français de Cluj. Le vernissage sera suivi par une discussion autour d’un verre sur les sujets suivants: « Que reste-t-il de mai '68 ? » et « Le numérique va-t-il faire de nous de meilleurs citoyens?» au InsomniaCafe à partir de 20h.

Emilie Brain est une jeune artiste française de 21 ans, qui vient de passer un semestre en Erasmus à l'Université d'Art et Design de Cluj. Ayant suivie une formation de design en céramique, elle est actuellement en dernière année d'art plastique. Elle travaille essentiellement avec la photographie, mais aussi la vidéo et la performance.
Elle dirige son art autour de l’esthétique du corps et de ses mouvements, en détachant la nudité de la sexualité. La série "Corps enlacés" ou "Hold on to me" montre deux corps s’éloigner et se rapprocher l'un de l'autre pour ne former qu'un; pouvant perturber le spectateur, qui ne sait plus situer les deux corps.

"Dans un sens le corps est souvent utilisé comme objet sexuel, ou plutôt mal vu dans notre société. Pour moi c'est un outil qui permet de voir la beauté d'un monde, d'un autre monde. Sans tissue, sans marque de société. Je peux lier mon travail à Mai 68, avec la révolution sexuelle qui pour moi est aussi une révolution de libération du corps. Un événement marquant qui, à mon sens, a changée la perception du corps pour les générations qui ont suit." Emilie Brain

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Cluj

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro