Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Ea e băiat bun – două reprezentații în Linia de producție

18 FEB JOI
-
19 FEB VIN
2016

poster Ea e băiat bun – două reprezentații în Linia de producție Cluj

Ea e băiat bun se întoarce la Cluj pentru două reprezentații în cadrul stagiunii Linia de producție – joi și vineri, 18 și 19 februarie, în Sala Studio a Fabricii de Pensule. Reprezentațiile vor avea loc de la ora 19.00 în fiecare zi și fac parte din proiectul Hotspot.art – Artă și Cultură Contemporană pentru Comunități, finanțat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României și derulat de Fabrica de Pensule. După premiera din cadrul festivalului Temps d'Images #8 (7-14 noiembrie 2015, Cluj) și participarea din cadrul Festivalului Péril Jeune #8 – Confluences, Paris, spectacolul va participa în acest an la festivalul Like CNDB, în luna martie și în Festival Europeen des Cultures Contemporaines din iulie la Bordeaux, urmând ca în mai 2017 să continue reprezentațiile în străinătate la teatrul Le Tarmac, Paris și Centrul Cultural Hangar 23 din Rouen.

Spectacolul are ca sursă de inspirație documentarul Rodica e băiat bun, realizat de Marian Ilea și Gheorghe Dinu și se concretizează într-un scenariu documentat, fragmentat în mai multe capitole, care o prezintă pe EA/EL și lupta care se dă în interiorul său: o femeie prizonieră într-un corp de bărbat.

Eugen Jebeleanu: „Consider că e esenţial ca teatrul să se raporteze realităţii din jurul nostru, să o chestioneze, iar un spectacol ca acesta, care pune în discuţie formarea identitaţii de gen într-un mediu constrâns de preconcepţii şi mentalităţi conservatoare, reprezintă pentru mine tragerea unui semnal de alarmă asupra privirii judecătoare, ignorante sau discriminatoare pe care o putem avea faţă de o persoană care face parte dintr-o minoritate, de orice fel.”

 

Ea e băiat bun
concept şi regie
: Eugen Jebeleanu
cu: Florin Caracala
muzică: Alex Halka
decor și costume: Velica Panduru

O coproducție Compagnie 28 și Colectiv A Cluj, în parteneriat cu Căminul Cultural. Un proiect sprijinit de Fundația ERSTE. Spectacol recomandat 16+.

Din copilărie, EL se consideră mai mult fată decât băiat. Işi spunea EA şi purta rochii. EL/EA a crescut cu acestă dilemă. La 30 de ani, confuzia persistă. Trăieşte într-un sat din Maramureş, cântă muzică populară la nunţi si pe la baruri. Nimic neobişnuit, înafară de faptul că pe buletinul său stă scris un nume de bărbat. In micul sat în care trăieşte, EA pare să fie pe deplin acceptată de comunitate. Mai mult, sătenii sunt bucuroşi că România a intrat în Europa, în felul ăsta s-ar putea căsători şi EA. EA îşi povesteşte viaţa, cum şi pe cine a iubit, bărbaţi geloşi, iubiri care s-au terminat în bătăi. Mărturiseşte cum a fost obligată să facă prostituţie în Spania şi cum s-a întors în ţară mai mult moartă decât vie, drogată, curgându-i sângele din nas şi din gură şi legată la perfuzii. Acum şi-a cumpărat nişte animale ca să petreacă mai mult timp acasă.

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro