S-a lansat proiectul Terapie asistata de animale pentru copii, editia a doua

Asociatia Minte Forte din Cluj-Napoca anunta lansarea celei de-a doua editii a proiectului „Terapie asistata de animale pentru copii”, care se va desfasura in perioada 1 martie – 30 septembrie 2013. Cu o prima editie de succes incheiata in 2012, proiectul ofera cate 10 sedinte de terapie asistata de caine unui numar de 10 copii cu probleme de sanatate mintala provenind din medii dezavantajate socio-economic.

Terapeuta Lavinia Chereji si labradorul Astor sunt colaboratorii mai vechi ai Minte Forte in acest proiect, ei ajutandu-i pe copii sa isi imbunatateasca aptitudinile sociale, starea emotionala si stima de sine. Selectia copiilor a fost realizata cu sprijinul Clinicii de Psihiatrie Infantila Cluj-Napoca si al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Cluj.

Asociatia Minte Forte, fondata in 2010, este o organizatie non-profit dedicata promovarii sanatatii mintale pozitive prin initiative educative adresate publicului larg, suport asigurat persoanelor cu probleme de sanatate mintala si prin proiecte de dezvoltare personala. Intre actiunile sale se numara anuala Saptamana a Sanatatii Mintale, Centrul Mintii – proiect oferind servicii de consiliere psihologica la preturi reduse urmand a fi lansat pe 11 martie 2013, activitati recreationale pentru copiii de la Clinica de Psihiatrie Infantila si ateliere de dezvoltare psihologica individuala. Mai multe informatii despre organizatie se pot gasi pe site-ul nostru la adresa http://minteforte.ro/.

In 2013, proiectul este finantat de Fundatia pentru Comunitate si MOL Romania prin Programul MOL pentru Sanatatea Copiilor. Programul urmareste finantarea unor proiecte de terapie emotionala si prin arta, avand ca scop reabilitarea psiho-sociala a copiilor cu deficiente, afectiuni cronice sau in curs de recuperare dupa afectiuni grave.

Mai multe informatii despre program se pot gasi la http://pentrucomunitate.ro/.

Search