Cum isi aleg tinerii viitorul?

Mii de liceeni si studenti sunt asteptati pe 22 octombrie la Cluj-Napoca, la cel mai mare eveniment educational din Europa de Sud si de Est

A 25-a editie a RIUF – Romanian International University Forum va avea loc pe 22 octombrie, la BT Arena, in Cluj-Napoca. Eveniment cu o traditie de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare numar de universitati din Marea Britanie si Olanda prezente vreodata la un eveniment educational din Romania, in ciuda conversatiilor din ultimul timp despre Brexit.

Reprezentantii a peste 65 de universitati din 10 tari vor interactiona in cadrul evenimentului cu tinerii interesati de studiul in strainatate. Acestia vor putea cunoaste optiuni si oportunitati de studiu (licenta, masterat, MBA, doctorat) din tari precum Marea Britanie, Germania, Olanda, Elvetia, Franta sau Romania

Programe de licenta si de masterat accesibile pentru oricine isi doreste sa studieze in strainatate (sau in Romania)

La RIUF vor fi prezente universitati aflate in topul mondial, printre care Imperial College London, University of Groningen, University of Essex, Eindhoven University of Technology, Tilburg University.

Totusi, studiul in strainatate este accesibil si pentru cei care au o medie de admitere peste 7. 

Pe 22 octombrie, acestia vor afla informatii despre peste 6.000 de programe de licenta si masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT si tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicina.

Una dintre ingrijorarile romanilor care doresc sa aleaga un program educational in alta tara ramane cea legata de costurile ridicate ale acestor universitati. In cadrul RIUF, cei interesati vor putea afla informatii despre diverse surse de finantare pentru studii:

  • Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro in Marea Britanie si Olanda;
  • Programe de burse oferite de DAAD pentru romanii care doresc sa studieze in Germania (fie ca sunt liceeni, studenti, absolventi sau profesori universitari si cercetatori)
  • Coventry University ofera burse special create pentru studentii romani;
  • Diverse imprumuturi dedicate celor care vor sa plece la studii, inclusiv primul fond de credite educationale din Romania.

 Pentru cei care cantaresc atat optiunea de a urma un program de studiu in strainatate, cat si cea de a-si continua studiile in tara, este bine de stiut ca la RIUF vor putea interactiona si cu cele mai importante universitati din Romania: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Tehnica din Cluj, Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hateganu”, Academia Europeana pentru Asistenti Medicali, The Entrepreneurship Academy (EA).

Consiliere si inspiratie pentru viitor – educational si profesional 

Pe langa interactiunea cu reprezentantii universitatilor, participantii RIUF pot primi gratuit consilere educationala si de orientare in cariera, in timpul evenimentului, de la organizatii cu programe de dezvoltare personala, profesionala si orientare in cariera sau care ofera cursuri de limbi straine. In plus, toti cei care se inscriu si participa la RIUF vor primi dupa eveniment o oferta educationala personalizata in functie de tarile si domeniile lor de interes.

RIUF YouForum este conferinta dedicata elevilor si studentilor prin care acestia pot capata informatii si inspiratie care sa-i ajute in deciziile lor despre facultate sau cariera. In cea de-a patra editie YouForum Cluj-Napoca, participantii pot interactiona cu cei peste 20 de invitati ai conferintei, printre care se afla si: Robert Katai (blogger), Mircea Bravo, Andi Daiszler (Daisler Print House), Raluca Anton (psiholog), Tibi Corodean (Epic Show), Cristian Avram (Head of Marketing & PR la Opera Nationala Romana din Cluj-Napoca).

La RIUF afli tot ce ai nevoie legat de studiile in Romania sau in strainatate si descoperi cum sa-ti creezi viitorul la care visezi. Inregistreaza-te pe www.riuf.ro si vino in Cluj-Napoca, pe 22 octombrie, la BT Arena. Cei interesati pot participa si la editiile RIUF – Romanian International University Fair din celelalte orase: Bucuresti – 19-20 octombrie, Iasi – 24 octombrie sau Constanta – 26 octombrie.

Search